workshop pastel kleurtechniekPastel is een prachtig medium om met te werken. Het is een zeer zacht materiaal en kan makkelijk uitgeveegd worden. Naast de pastelkrijtjes zijn er ook pastelpotloden. Deze zijn iets harder waardoor je iets gedetailleerder kunt werken. Pastelkrijt is gemaakt van kleurpigment, gips of pijpaarde en Arabische gom als bindmiddel.
We gaan deze dag met 3 verschillende soorten pastel werken. Soft Pastel, pastelpotloden en panpastel . Wat heel mooi en relatief makkelijk met elkaar te combineren is. Je kunt de kleuren heel goed mengen, dit gaan we doen op pastelmat. Dit is speciaal pastelpapier. Maar je kan uiteraard ook gewoon tekenpapier gebruiken. Op tekenpapier krijg je een iets fijner effect en op het papier met structuur krijg je een levendiger effect. Ook hierin is het heel persoonlijk wat jij fijn vind om op te werken.

Je kan met pastel op verschillende manieren werken en met verschillende tools. Je kunt de kleuren van pastelkrijt op verschillende manieren mengen. Je kunt voor grote vlakken je vingers gebruiken en voor het fijnere werk gebruik je een papieren of rubberen doezelaar.

Locatie: Praktijk intuitief-kleuren in Gieten

Heb je zin om alleen of samen met een vriendin of  met een familielid een workshop te doen dan kan dat bij Praktijk intuitief-kleuren in Gieten.

We prikken samen een datum. Dit kan op donderdag of vrijdag.

Tijd: 10.00 tot 16.00 uur.

Kosten: 65 euro inclusief materiaal, koffie/thee met wat lekkers en lunch.

Aanmelden via: info@intuitief-kleuren.nl

 

 

Zie ook: Algemene voorwaarden