workshop pastel kleurtechniek


Woensdag 11 maart van 10.30 tot 16.00 uur bij Praktijk intuitief-kleuren in Gieten.


Vrijdag 24 april van 10.30 tot 16.00 uur bij Kruid & Ambacht in Haren.Pastel is een prachtig medium om met te werken. Het is een zeer zacht materiaal en kan makkelijk uitgeveegd worden. Naast de pastelkrijtjes zijn er ook pastelpotloden. Deze zijn iets harder waardoor je iets gedetailleerder kunt werken. Pastelkrijt is gemaakt van kleurpigment, gips of pijpaarde en Arabische gom als bindmiddel.
We gaan deze dag met 3 verschillende soorten pastel werken. Soft Pastel, pastelpotloden en panpastel . Wat heel mooi en relatief makkelijk met elkaar te combineren is. Je kunt de kleuren heel goed mengen, dit gaan we doen op pastelmat. Dit is speciaal pastelpapier. Maar je kan uiteraard ook gewoon tekenpapier gebruiken. Op tekenpapier krijg je een iets fijner effect en op het papier met structuur krijg je een levendiger effect. Ook hierin is het heel persoonlijk wat jij fijn vind om op te werken.

Je kan met pastel op verschillende manieren werken en met verschillende tools. Je kunt de kleuren van pastelkrijt op verschillende manieren mengen. Je kunt voor grote vlakken je vingers gebruiken en voor het fijnere werk gebruik je een papieren of rubberen doezelaar.

Locatie: Kruid & Ambacht: Rijksstraatweg 105 9752BA HAREN
Data: Vrijdag 24 april van 10.30 tot 16.00 uur
Kosten 55 euro inclusief materiaal, koffie/thee met wat lekkers en lunch.

 

Locatie: Praktijk intuitief-kleuren in Gieten

Data: Woensdag 11 maart van 10.30 tot 16.00 uur
          Vrijdag 26 juli van 10.30 tot 16.00 uur
Kosten 55 euro inclusief materiaal, koffie/thee met wat lekkers en lunch.

 

Aanmelden via: info@intuitief-kleuren.nl

Zie ook: Algemene voorwaarden