Creatieve therapie

Uit het hoofd in het hart

Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van de dingen weer te geven.

Maar het innerlijk

Waarom creatieve therapie

Soms raak je overprikkeld in deze drukke maatschappij… Rust is heel belangrijk,  door je zelfvertrouwen en eigenwaarden weer op te bouwen. Om te gaan met emoties en je gemoedstoestand, contact met jezelf herstellen. Door te gaan kleuren vind je rust, geen ruis, gewoon zuiver en puur zijn. Door meditatief bezig te zijn met het kleuren, kan het contact weer worden hersteld.

Ik geef je graag deze liefdevolle handvatten aan.

 

Wat doet/doen kleuren met je?  

Als ik aan het kleuren ben dan gebeurt er heel veel met me. Soms is het net of mijn handen begeleid worden. Ik raak in een een flow, ik voel de zachtheid, de liefde, de puurheid. Zoals het leven hoort te zijn. Geen ruis, gewoon zuiver en puur zijn. Als ik in zo'n flow zit krijg/voel ik de antwoorden waarmee ik zit. Maar ook voel ik de kracht weer terug in mij stromen. We worden zo opgeslokt door tijd waardoor we bij ons zelf weglopen. Ik ga bewust kleuren al is het maar even, om weer terug in mijn kracht te komen.

 

Wanneer je de signalen van je lichaam negeert, kun je het contact met jezelf verliezen.

Hierdoor kunnen ‘ontsporingen ‘ plaatsvinden.

Elke kleur heeft een betekenis, een emotie. Dit kan een fijne, mooie herinnering zijn, maar kan ook een heftige gebeurtenis zijn geweest die je eigenlijk niet meer wil ervaren. Doordat je dagelijks alle kleuren tegen komt is de prikkeling altijd aanwezig waardoor je deze emotie weer voelt, bewust of onbewust.

Kleuren werken diep in op onze psyche en emoties en wijzigen de balans van onze stemmingen en gevoelens. Hoe meer je van kleuren gebruik maakt, hoe bewuster je wordt van je wisselende stemmingen.

 

Wat kan je verwachten tijdens sessie.

We beginnen met een korte meditatie waarna je een inspiratiekaartje mag trekken die mag je lezen en vertellen wat de tekst met je doet. Je trekt niet voor niets deze kaart. Met dat gevoel gaan we aan de gang. Tijdens het kleuren kunnen er emoties los komen. Ga hier niet tegen vechten, laat je emoties de vrije loop gaan. Er mag gelachen en gehuild worden, met respect voor elkaar natuurlijk.

 

Kies je kleuren en materialen intuïtief, kleuren en materialen die jou op dat moment aanspreken en waar je behoefte aan hebt, die jij mooi vindt en waar jij je het prettigst bij voelt.

 

Kleuren is een creatieve manier om te communiceren. Alles wat je kleurt vertelt iets over je zelf.

Wat houd je bezig (bewust of onbewust), wat vind je moeilijk of juist niet, wat heb je nodig?

Kleuren drukken je diepste gevoelens, inzichten, je lichamelijke gewaarwordingen uit. Het analyseren van de betekenis van kleuren helpt je om de boodschappen die door je onbewuste worden verzonden te begrijpen.

Al kleurend laat je zien wat er innerlijk bij je leeft. Het onderbewuste deel van jezelf komt naar boven en wordt zichtbaar in de tekening.

Waarom kies je een bepaalde kleur? Soms heb je de voeding van die kleur nodig om b.v. rust te ervaren, maar soms gebruik je een kleur om bepaalde dingen te verwerken.

 

Ik begeleid je door je een plek te bieden waar dit kan, met de veiligheid en alles wat je daar verder voor nodig hebt. Een luisterend oor, een goed gesprek, een inspiratie kaart, een (prikkelende) vraag hier of daar om je in je proces te begeleiden, of gewoon de stilte zodat je helemaal in jezelf kunt zakken..

 

Tijdens het kleuren, kleur je zoveel mogelijk in stilte, ik kijk hoe je kleurt en welke kleuren je gebruikt. Ik schrijf dit tijdens de workshop allemaal op zodat we na het kleuren dit kunnen bespreken en wat deze workshop met je heeft gedaan.

Ik kijk naar de manier hoe je kleurt, kleur je geruisloos of niet. Kleur je met felle kleuren of niet. Maar ook waar begin je met kleuren. Begin je boven, onder, links of rechts. Of ben je continu je plaat aan het draaien zodat je op 1 plek bv bovenin blijf kleuren.

 

 

 

Een sessie duurt ongeveer 1,5 uur

kosten: 55 euro pp

Op locatie vraag ik een kilometer vergoeding van 0,19 cent per km.

 

 

foto van pinterest auteur onbekend