Kleuren vertellen heel veel over onze persoonlijkheid, dromen en verlangens.  Ze kunnen ons uitputten of geven ons juist kracht en energie.

Dag in dag uit maken we kleurkeuzes, maar we doen dat zo instinctief dat we onze hunkering naar kleuren niet opmerken. We kiezen b.v. kleding in een kleur die de behoeften van onze aandachtspunten weerspiegeld. 

 

Regelmatig kleuren versterkt de genezende energie  in je hele gestel.  Hoe meer je van kleuren gebruik maakt, hoe bewuster je wordt van je wisselende stemmingen, en de behoefte van je lichaam aan energie, sereniteit of de ‘eenheid’ van je innerlijk en uiterlijke zelf. Wanneer je de signalen van je lichaam negeert, kun je het contact met jezelf verliezen. Hierdoor kunnen ‘ontsporingen ‘ plaatsvinden. Door meditatief bezig te zijn met kleuren, kan het contact weer worden hersteld.

Het zien van een kleur wekt emoties op, dit kan een fijne, mooie herinnering zijn geweest, maar kan ook een heftige gebeurtenis zijn geweest die je eigenlijk niet meer wil ervaren. Doordat je dagelijks alle kleuren tegen komt is de trigger altijd aanwezig waardoor je deze emotie weer voelt, bewust of onbewust.


De wereld is een feest van kleuren . We zien overal om ons heen kleuren, van het blauw van de hemel tot geel van de zon en het groen van het gras. We nemen kleuren op met de straling van de zon en absorberen het totale kleurenspectrum langs onze ogen, ademhaling en huid. De trillingen van kleuren helpen ons lichaam te functioneren, Kleuren werken ook diep in op onze psyche en emoties en wijzigen de balans van onze stemmingen en gevoelens.

 

Kleuren is magisch, helend en weldadig.