workshop intuitief-kleuren


Hoe gaan we te werk tijdens een workshop intuitief-kleuren.

 

Om intuïtief te kleuren hoef je helemaal geen ervaring te hebben. Mooi en goed is niet van belang. Het is jouw unieke werk, dus is het goed.

 

We beginnen met een korte meditatie waarna je een inspriratiekaartje mag trekken die mag je lezen en vertellen wat de tekst met je doet. Je trekt niet voor niets deze kaart. Met dat gevoel gaan we kleuren, laat je daarbij meenemen door de muziek. Tijdens het kleuren kunnen er emoties los komen. Ga hier niet tegen vechten, laat je emoties de vrije loop gaan. Er mag gelachen en gehuild worden, met respect voor elkaar natuurlijk.

 

Kies je kleuren intuïtief, kleuren die jou op dat moment aanspreken en waar je behoefte aan hebt, die jij mooi vindt en waar jij je het prettigst bij voelt.

 

In deze drukke tijd is het goed om af en toe eens afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen en tijd te nemen voor jezelf. Het kleuren heeft een helende en rustgevende werking op het totale functioneren. Het is een krachtige methode om stress te overwinnen en contact te maken met je diepere zelf.

 

Even lekker ontspannen, samen zijn, je denken even minder actief laten zijn, rust in je hoofd, creatief bezig zijn, tijd voor jezelf. Het antwoord op vragen waar je wellicht mee zit, maar vooral tijd en ruimte voor JOU, daar draait het om.

 

Kleuren is een creatieve manier om te communiceren. Alles wat je kleurt vertelt iets over je zelf.

Wat houd je bezig (bewust of onbewust), wat vind je moeilijk of juist niet, wat heb je nodig?

Kleuren drukken je diepste gevoelens, inzichten, je lichamelijke gewaarwordingen uit. Het analyseren van de betekenis van kleuren helpt je om de boodschappen die door je onbewuste worden verzonden te begrijpen.

Al kleurend laat je zien wat er innerlijk bij je leeft. Het onderbewuste deel van jezelf komt naar boven en wordt zichtbaar in de tekening.

Waarom kies je een bepaalde kleur? Soms heb je de voeding van die kleur nodig om b.v. rust te ervaren, maar soms gebruik je een kleur om bepaalde dingen te verwerken.

 

Ik begeleid je door je een plek te bieden waar dit kan, met de veiligheid en alles wat je daar verder voor nodig hebt. Een luisterend oor, een goed gesprek, een inspiratie kaart, een (prikkelende) vraag hier of daar om je in je proces te begeleiden, of gewoon de stilte zodat je helemaal in jezelf kunt zakken..

 

Tijdens het kleuren, kleur je zoveel mogelijk in stilte, ik kijk hoe je kleurt en welke kleuren je gebruikt. Ik schrijf dit tijdens de workshop allemaal op zodat we na het kleuren dit kunnen bespreken en wat deze workshop met je heeft gedaan.

Ik kijk naar de manier hoe je kleurt, kleur je geruisloos of niet. Kleur je met felle kleuren of niet. Maar ook waar begin je met kleuren. Begin je boven, onder, links of rechts. Of ben je continu je plaat aan het draaien zodat je op 1 plek bv bovenin blijf kleuren.

 

Deze workshop kan op aanvraag ook op een andere datum of locatie gegeven worden.

 

Locatie: Praktijk intuitief-kleuren, Wilgenroos 12, 9461 LC GIETEN

Data:

Tijd: 10.30 tot 15.00 uur

Kosten: 55 euro  inclusief materiaal, koffie/thee met wat lekkers en lunch.

Aanmelden via: info@intuitief-kleuren.nl

 

Zie ook Algemene voorwaarden